Zapiekane kajzerki

4.5 (157 ocen)

  • 15 min

Szybka kolacja dla amatorów zapiekanek;D

  • 15 min

Składniki:

  • kajzerki(dowolna ilość ;w moim przypadku 5), 2 jaja, ok.1/2 szkl. mleka ,3-4 parówki ,ok. 100g żółtego sera ,zioła prowansalskie lub inne wg gustu,
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekane kajzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Przecinamy kajzerki na pół , a następnie rozkładamy na blasze posmarowanej masłem.
    2.Parówki i żółty ser trzemy na tarce o dużych oczkach. a następnie wykładamy na bułki (najpierw starte parówki a na nie ser).
    3.Roztrzepujemy jajka z mlekiem , a powstałą mieszanką polewamy kajzerki.Wierzch posypujemy ziołami .
    4.Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza piekarniku ok.25min.
    5.Zapiekanki podajemy na ciepło z keczupem.

Porady

Możemy dodać do zapiekanek pieczarki .Świetny pomysł na wykorzystanie czerstwych bułek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne przepisy z wykorzystaniem kajzerek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować