Zapiekane bułki z masą jajeczno- serową

4.5 (163 ocen)

Ciekawa propozycja na kolację.

Składniki:


  • bułki pszenne,
    2 szt jajka,
    30 dag ser zółty,
    do smaku Sól,
    0,5 łyżeczki papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekane bułki z masą jajeczno- serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić na puszystą masę.Do ubitych jajek dodać starty na tarce na dużych oczkach żółty ser i paprykę, wymieszać łyżką.W zależności od gatunku sera doprawić do smaku solą.Bułki przekroić na pół na każdej połówce rozłożyć warstwę masy jajeczno- serowej z lekką górką. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 170 st około 15 min .Przed podaniem oprószyć lekko czerwoną papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować