ZAPIEKANA MINI TORTILLA PSZENNA Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

Zdecydowanie polecam jako przekąskę, przystawkę, kolację :)

Składniki:

  • 3 płaty pszennej tortilli
    pół czerwonej papryki
    ćwierć cebuli
    4 plastry salami
    ok 7 plastrów sera żółtego
    połowa małej cukinii
    sól i pieprz
    1 łyżka koncentratu pomidorowego lub ketchupu (można pominąć)

Zapiekana mini tortilla pszenna z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, salami, cebulę, cukinię i połowę sera kroję na drobne kawałki.
    Dodaję sól, pieprz i koncentrat.
    Z tortilli wykrawam kółka o średnicy ok 5 cm i układam je w formie na muffiny, by tworzyły koszyczki. Do środka nakładam farsz.
    Wkładam do nagrzanego piekarnika do 190C na ok 5-7 min, następnie posypuję wierzch resztą sera i zapiekam jeszcze z 5 min, by ser się rozpuścił.
    Udekoruj szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy