Zdecydowanie polecam jako przekąskę, przystawkę, kolację :)
Składniki:
3 płaty pszennej tortilli
pół czerwonej papryki
ćwierć cebuli
4 plastry salami
ok 7 plastrów sera żółtego
połowa małej cukinii
sól i pieprz
1 łyżka koncentratu pomidorowego lub ketchupu (można pominąć)
Zapiekana mini tortilla pszenna z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę, salami, cebulę, cukinię i połowę sera kroję na drobne kawałki.
Dodaję sól, pieprz i koncentrat.
Z tortilli wykrawam kółka o średnicy ok 5 cm i układam je w formie na muffiny, by tworzyły koszyczki. Do środka nakładam farsz.
Wkładam do nagrzanego piekarnika do 190C na ok 5-7 min, następnie posypuję wierzch resztą sera i zapiekam jeszcze z 5 min, by ser się rozpuścił.
Udekoruj szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem.
Komentarze