zapiekana biała ryba z cytryna i koprem włoskim

4.48 (182 ocen)

  • 15 min

proste i smaczne danie, które szczególnie smakuje mojej 4 letniej córce. Koper włoski o tej porze roku ( jesienią ) pomaga nam w zwalczaniu kaszlu i wyciąga z grypy :)

  • 15 min

Składniki:

  • - filety z bialej ryby
    - cytryna
    - 2 zabki czosnku
    - koper włoski
    - sól ziołowa
    - pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekana biała ryba z cytryna i koprem włoskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekana biała ryba z cytryna i koprem wloskim 1. Filety umyć , osączyć z wody ręcznikiem papierowym. Posypać sola ziołowa i pieprzem cytrynowym , delikatnie wklepać. Ułożyć cytrynę pokrojona w plastry, następnie koper włoski ( można zastąpić normalnym ) oraz ząbek czosnku przekrojony na pól. Rybę zawinąć w folie aluminiowa. Odłożyć na chwile. włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni . piec ok 30-35 min.
    Smacznego:)

Porady

Zamiast soli ziołowej mozna dodac zwykłej , a zamiast pieprzu cytrynowego można użyć zwykłego pieprzu czarnego. Ryba najlepiej smakuje podawana z ryżem, ale można ja podac z ziemniakami, frytkami a nawet makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować