Zalewajka krakowska

4.51 (142 ocen)

  • 15 min

Przepis dostałam od teściowej ! Polecam wszystkim zapracowanym i niezdecydowanym !

  • 15 min

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków

    30 dkg dobrej, wędzonej kiełbasy wiejskiej

    2 ząbki czosnku

    1/2 szklanki żurku

    1 łyżka siekanego koperku

    sól, pieprz do smaku

    1 litr wody
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zalewajka krakowska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości dodając w międzyczasie pokrojoną w plasterki kiełbasę.
  • 2. Następnie pod koniec gotowania dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek i siekany koper. Dolewamy również 1/2 szklanki żurku, ewentualnie sól, pieprz do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować