Zakręcone roladki-czyli filet z kurczaka z nadzieniem ma lekko pikantny smak, idealny na obiad, oto pyszność którą warto przygotować!
25 min
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
4 plastry sera żółtego
4 plastry salami z pieprzem
kawałek pora
4 suszone pomidory z zalewy
przyprawy:
suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim
szczypta pieprzu bałkańskiego
sól morska do smaku
2 jajka
mąka pszenna do panierowania
bułka tarta z orzechami włoskimi do panierowania
olej do smażenia
Zakręcone roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na 4 porcje, delikatnie przez woreczek foliowy rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy przyprawami oraz pieprzem kładziemy plasterek sera oraz salami, dodajemy krążki pokrojonego pora oraz pomidora z zalewy, zawijamy ciasno w roladki smarujemy lekko oleje z suszonych pomidorów-dla uzyskania lepszego aromatu, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej pół na pół z orzechami włoskimi.
Smażymy na oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.
Komentarze