Zakręcone roladki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Zakręcone roladki-czyli filet z kurczaka z nadzieniem ma lekko pikantny smak, idealny na obiad, oto pyszność którą warto przygotować!

  • 25 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    4 plastry sera żółtego
    4 plastry salami z pieprzem
    kawałek pora
    4 suszone pomidory z zalewy
    przyprawy:
    suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim
    szczypta pieprzu bałkańskiego
    sól morska do smaku
    2 jajka
    mąka pszenna do panierowania
    bułka tarta z orzechami włoskimi do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Zakręcone roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na 4 porcje, delikatnie przez woreczek foliowy rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy przyprawami oraz pieprzem kładziemy plasterek sera oraz salami, dodajemy krążki pokrojonego pora oraz pomidora z zalewy, zawijamy ciasno w roladki smarujemy lekko oleje z suszonych pomidorów-dla uzyskania lepszego aromatu, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej pół na pół z orzechami włoskimi.
    Smażymy na oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować