Zakwas z buraków do barszczu

5 (186 ocen)

Zakwas buraczany, to nic innego, jak fermentowany napój z wody, buraków i innych wartościowych dodatków takich jak: przyprawy i czosnek. Idealnie nadaje się do przygotowania barszczuJest prawdziwy eliksir zdrowia, któwy korzystnie wpływają na nasze zdrowie!

Składniki:

  • -1kg dobrze umytych i obranych buraków
    -4 szklanki wody
    -3 ząbki czosnku
    -2 liście laurowe
    -kilka ziarenek ziela angielskiego
    -2 łyżeczki soli himalajskiej
    -2 ziarenka pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Zakwas

Zakwas z buraków do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -słoik wyparzamy
    -buraki kroimy w niezbyt duże kawałki i układamy w słoiku
    -dodajemy przyprawy, czosnek i zasypujemy solą
    -wlewamy wodę, zamykamy słoik i potrząsamy
    -odstawiamy na 5 dni do szafki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zakwas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować