Zabielana zupa z botwiną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepyszna zupa z młodą botwinką.

  • 2 godz.

Składniki:

  • NA 4 LITROWY GARNEK:

    1 kg łopatki wieprzowej
    2 pęki botwiny
    3 średnie pietruszki
    3 duże marchewki
    duża cebula
    200 g jogurtu greckiego
    3 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz

Zabielana zupa z botwiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać wodą do 3/4 wysokości garnka. Zagotować, zebrać szumowiny i posolić.
  • 2. Warzywa umyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do zupy.
  • 3. Gdy wszystko będzie miękkie dodać sok z cytryny i 200 g jogurtu greckiego wcześniej rozrobionego z zupą (aby się nie zważył).
  • 4. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy