Z kiwi na galaretkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubijamy
ze szczyptą soli. Stopniowo
dodajemy cukry i żółtka.
Wsypujemy obie mąki i proszek. Mieszamy. Ciasto wylewamy
na wyłożoną papierem
do pieczenia blachę
(25x40 cm). Pieczemy ok.
40 minut w temp. 180 °C.
2.Masa: kiwi obieramy w nieco mniejszej ilości woi
kroimy w kostkę. Kisiele
gotujemy z cukrem w litrze
wody według przepisu na
opakowaniu. Do gorącego
kisielu dodajemy margarynę.
Mieszamy, aż się roztopi.
Wsypujemy galaretki
i mieszamy, aż powstanie
jednolita masa. Lekko studzimy.
Do ciepłej masy wsypujemy
owoce. Mieszamy.
3.Biszkopta przekrawamy.
Spód wkładamy do blachy,
smarujemy masą i przykrywamy
biszkoptem. Dekorujemy
polewą. Schładzamy.
Komentarze