Z karkówki i mielonego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wychowuję 2 synów. Ponieważ nie pracuję, mogę rozpieszczać moje kochane pociechy i rozwijać kulinarne zamiłowanie.

Składniki:

  • ● 1 kg karkówki
    ● 30 dag mielonego mięsa
    ● czerwona papryka
    ● żółta papryka
    ● jajko ● 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    ● bułka tarta
    ● majeranek
    ● sól
    ● pieprz

Z karkówki i mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, usuwamy
    gniazda nasienne i kroimy
    w kostkę. Karkówkę myjemy,
    osuszamy, kroimy na kotlety.
    Rozbijamy i oprószamy solą
    oraz pieprzem.
  • 2. Mielone mięso mieszamy
    ze szczypiorkiem, papryką,
    jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy.
    Na każdy kotlet z karkówki
    nakładamy porcję
    farszu. Zwijamy i spinamy
    wykałaczkami. Układamy na
    natłuszczonej blasze i pieczemy
    ok. godziny w temperaturze
    180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy