Z kukurydzą i ogórkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie jest szybkie, gdyż ciasta nie trzeba odstawiać do wyrośnięcia, i co najważniejsze – zawsze się udaje!

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 1/2 szkl. mąki
    ● 5 g drożdży
    ● 30 ml mleka
    ● małe jajko
    ● szczypta cukru
    ● oliwa
    ● 1/2 puszki krojonych pomidorów bez skóry z bazylią
    Oraz:
    ● cebula
    ● pieczarki
    ● kilka łyżek kukurydzy z puszki
    ● kilka plastrów boczku
    ● 2 ogórki konserwowe
    ● ser: żółty, topiony lub mozzarella
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pizza

Z kukurydzą i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z kukurydzą i ogórkiem 1. Drożdże mieszamy z ciepłym
    mlekiem i cukrem. Wsypujemy
    mąkę i dodajemy jajko.
    Wyrabiamy ciasto.
  • 2. Tortownicę (o średnicy
    ok. 20 cm) smarujemy oliwą.
    Wkładamy rozwałkowane ciasto
    i formujemy nieco wyższy
    brzeg. Wykładamy pomidory.
  • 3. Cebulę kroimy w piórka,
    ogórki i pieczarki w plastry,
    a boczek w niewielkie kawałki.
    Cebulę, pieczarki, kukurydzę,
    ogórka i boczek układamy na
    cieście. Posypujemy startym
    lub pokrojonym serem. Następnie
    pieczemy ok. 30 minut
    w temperaturze 180 °C, aż ser
    się roztopi.

Porady

● Pokrojone pieczarki i cebulę przed wyłożeniem na ciasto można podsmażyć. ● Pizzę urozmaicimy, dodając różnokolorową, pokrojoną w paski paprykę, a także kilka przekrojonych na pół czarnych oliwek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować