Z jogurtu i owoców

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój 9-letni syn twierdzi, że żadne lody z budki nie dorównują smakiem tym, które ja robię.

Składniki:

  • ● 25 dag jogurtu naturalnego
    ● 50 dag owoców sezonowych, np. wiśni, jagód, malin
    ● kilka łyżek miodu
    ● sok z 1 cytryny
    ● 20 dag śmietany
    ● 10 dag śmietanki 30-proc.

Z jogurtu i owoców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy i osuszamy.
    Miksujemy. Dodajemy
    jogurt, miód, sok z cytryny
    i śmietanę. Miksujemy
    na gładką masę.
  • 2. Masę owocową przekładamy
    do plastikowego pojemnika
    i mrozimy godzinę.
    Wyjmujemy i mieszamy.
    Mrozimy jeszcze ok. 3 godzin.
    Wyjmujemy w całości
    z pojemnika.
  • 3. Śmietankę ubijamy. Dekorujemy
    lody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy