Z czerwonej kapusty

5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Sałatki i surówki to moja specjalność. Wiedzą o tym dobrze wszyscy moi znajomi.

  • 30 min

Składniki:

  • ● główka czerwonej kapusty
    ● cebula
    ● papryka
    ● pomidor
    ● 2-3 łyżki gotowanej kukurydzy (może być z puszki)
    ● 5 dag oliwek
    ● natka pietruszki do dekoracji
    ● 2-3 łyżki oliwy z oliwek
    ● sól
    ● świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy
    z wierzchnich liści, następnie
    szatkujemy. Zalewamy osolonym
    wrzątkiem i parzymy ok.
    10 minut. Odcedzamy.
  • 2. Pomidora i paprykę myjemy,
    kroimy w kostkę. Cebulę
    obieramy i siekamy. Oliwki
    przekrawamy na pół. Wszystkie
    składniki mieszamy z kapustą
    i kukurydzą.
  • 3. Sałatkę doprawiamy solą
    i pieprzem. Wlewamy oliwę,
    starannie mieszamy. Dekorujemy
    natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować