Z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Właśnie skończyłam studia, w wolnym czasie gotuję dla mojej rodziny– mamy i brata.

Składniki:

  • ● 1/2 główki czerwonej kapusty
    ● 3 ziemniaki
    ● 2 cebule
    ● 2 jabłka
    ● 2 kostki rosołowe
    ● łyżka tłuszczu
    ● łyżeczka cukru
    ● sól
    ● pieprz
    ● liść laurowy
    ● łyżka soku z cytryny

Z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w dużą kostkę, kapustę grubo szatkujemy. Smażymy około 15
    minut na tłuszczu na małym ogniu. Dodajemy cukier.
  • 2. Z kostek przygotowujemy bulion. Jabłka i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do bulionu. Dodajemy liść laurowy i gotujemy 15 minut.
  • 3. Dodajemy kapustę z cebulą i doprawiamy do smaku. Gotujemy 10 minut. Pod koniec dodajemy sok z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Komentarze

Podobne przepisy