Z brzoskwiniami i marchewką

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest bardzo prosta do przygotowania i w dodatku wyśmienicie smakuje. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań z drobiu lub ryb.

Składniki:

  • ● 4 duże marchewki
    ● 5 połówek brzoskwiń z puszki
    ● garść rodzynek
    ● 1,5-2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z brzoskwiniami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o małych
    oczkach.
  • 2. 4 połówki brzoskwiń kroimy
    w małą kostkę i wsypujemy
    do marchewki. Piątą kroimy
    w plastry.
  • 3. Rodzynki zalewamy wrzątkiem,
    odcedzamy, dodajemy
    do brzoskwiń i marchewki.
    Wsypujemy cukier i mieszamy.
    Odstawiamy na kilka minut.
    Przed podaniem dekorujemy
    plastrami brzoskwini.

Porady

Brzoskwinię możemy zastąpić ananasem z puszki. Sałatka będzie bardziej sycąca, gdy dodamy do niej ugotowany ryż i wymieszamy z majonezem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować