Gotowany sernik na mleku zagęszczonym z marcepanową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do rozdrabniacza włożyć biszkopty, kawałki marcepana i wszystko zmiksować na drobną kruszonkę
2.w teflonowym garnku (nie przypali się masa serowa w trakcie gotowania) z cukrem stopić margarynę z cukrem, wlać mleko zagęszczone
3.włożyć ser z wiaderka, wbić całe jajka
4.wsypać kaszę manną z budyniami i mikserem miksować doprowadzając do zagotowania na dużym ogniu
5.tortownice 18 i 16 cm, na dnie rozłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć gorącą masę serową, wyrównać wierzch
6.czekolada gorzka 200 gram, śmietana gęsta 18% 5 łyżek - w kąpieli wodnej kawałki czekolady gorzkiej roztopić razem ze śmietaną mieszając
7.z 3/4 czekolady stopionej rozsmarować na sernikach, psypać marcepanową kruszonką, przycisnąć delikatnie do polewy, kruszonkę polać pozostałą polewą, schowac do lodówki najlepiej na całą noc
Komentarze