Wytrawne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SER UCIERAMY WIDELCEM Z OLIWĄ I POSIEKANYM SZCZYPIORKIEM (JEŚLI ROBIMY ROLADKI BEZ SZCZYPIORKU,TYLKO Z DODATKIEM BAZYLII,TO NIE DODAJEMY JEJ DO SERA)
2.CIASTO TNIEMY NA 3 CZĘŚCI (OKOŁO 15X25cm).NA KAŻDĄ NAKŁADAMY PO 3-4 PLASTERKI SZYNKI.
NA SZYNKĘ NAKŁADAMY SER,ZOSTAWIAJĄC TROCHĘ WOLNEGO MIEJSCA PO DŁUGOŚCI,NA SKLEJENIE (NA SER NAKŁADAMY LEKKO POSZATKOWANĄ BAZYLIĘ).
3.ROLUJEMY CIASTO,SKLEJAJĄC PO DŁUGOŚCI BRZEG.
4.TNIEMY OKOŁO 3-4 CM KRĄŻKI I UKŁADAMY NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.
PIECZEMY W 200stop.C NA ZŁOTY KOLOR.(JA PIEKŁAM 30min.)
Komentarze