"Zielony farsz" jest zdrowy i sycący. Całość smakuje wyśmienicie :)
Składniki:
ciasto na naleśniki:
2 jajka
szklanka mleka
szklanka wody mineralnej gazowanej
mąka
sól i pieprz do smaku
1 większy pojedynczy filet z kurczaka
kilka listków sałaty (5-6)
3 ogórki konserwowe
kilka różyczek brokuła
przyprawa do kurczaka
3 łyżki margaryny
sól
starty żółty ser
2 łyżki majonezu
Wytrawne naleśniki z farszem zielono-mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki usmażyć z podanych składników i przestudzić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.
2.Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć. Ogórki pokroić w kostkę, sałatę drobno poszatkować. Do usmażonego kurczaka dodać pozostałe składniki farszu (ogórki, brokuł, sałatę) i chwilę smażyć razem, dodając pół szklanki wody, gdy wyparuje, farsz jest gotowy.
3.Na naleśniki kłaść gotowy farsz, zwijać je w rulony i układać w naczyniu do zapiekania. Wierzch posmarować cienką warstwą majonezu i posypać startym żółtym serem. Naleśniki zapiekać 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze