Wyśmienity przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto jasne;
Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z jajkami. Ciasto wylać do wyłożonej blaszki papierem( wym 25/30) i upiec. 30 min w temp.180*C.
Ciasto makowe;
Białka ubić.Dodać porcjami cukier. Gdy będą dobrze ubite wsypać mak i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do blaszki wyłożonej papierem (wym 25/30) i upiec. Piec 30 min temp 180*C.
Masa śmietankowa;
Galaretki rozpuści(każdą osobno) w szklance wrzątku. Śmietanę ubić z cukrem,podzielić na 2 części. Do każdej masy dodać galaretki.
Przekładanie ciasta;
Wystudzone jasne ciasto posmarować zieloną masą śmietankową. Przykryć ciastem makowym. Posmarować czerwoną masą. Wyrównać.
Smacznego.
Komentarze