Wypasiony sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta kruchego dokładnie siekamy i zagniatamy ciasto.
2.Ciasto orzechowe: białka ubić z solą na sztywną pianę, stopniowo dodać cukier. Gdy białka będą ubite z cukrem wmieszać łyżką mąkę, orzechy i bułkę tartą.
3.Ser przemielić dwa razy. Wszystkie składniki na masę serową dokładnie zmiksować.
4.Krem: szklankę mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku roztrzepać mąki i żółtka. Wlać na gotujące mleko. Ugotować budyń, energicznie mieszając. Masło utrzeć na puch stopniowo dodawać wystudzony budyń. Do utartego kremu dodać kawę cappuccino. Dokładnie połączyć.
5.Złożenie: blachę wyłożyć papierem do pieczenia wyłożyć ciasto kruche. Na ciasto kruche kupkami kłaść ciasto orzechowe i posypać kawą, całość zalać serem. Piec 60-80 minut w temperaturze 150 – 160 stopni. Sernik po wystudzeniu posmarować kremem i posypać startą czekoladą.
Komentarze