Wypasione grzanki śniadaniowe

5 (141 ocen)

  • 10 min

Sycące i smaczne śniadanko:)

  • 10 min

Składniki:

  • po 2 kromki chleba na osobę
    50-60 g dowolnej wędliny
    1/8 czerwonej papryki świeżej
    50 g sera żółtego
    3 jajka
    sól,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Desery

Wypasione grzanki śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Obręcze chlebowe 1. Z kromek chleba wykrajamy środek (bez nacinania skórki). Skórki odkładamy na bok bo będą nam jeszcze potrzebne. Miękisz chleba kroimy w małą kostkę i przekładamy do miski. Wędlinę także kroimy w małą kostkę i dodajemy do chleba. Z umytej i osuszonej papryki obieramy skórkę i ją także kroimy w drobniutką kostkę. Ser ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy do miski. W drugiej misce jajka roztrzepujemy dokładnie, dodajemy sól i pieprz, mieszamy i przelewamy do miski z chlebem. Dokładnie mieszamy. na patelni rozgrzewamy olej, i kładziemy na nim obręcze chlebowe (skórki). Do obręczy łyżką nakładamy mieszankę z miski (po 2 duże łyżki). Gdy jedna strona usmaży się na złoto obracamy delikatnie ale szybko grzankę i smażymy z drugiej strony. Na chwilę przełożyć na ręcznik papierowy,

Porady

Można podawać z ketchupem. Smacznego! (można zamiast papryki dać pieczarki, albo groszek lub w ogóle nie dawać warzyw tylko wędlinę, ser i jajka).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować