Wątróbka drobiowa w białym sosie z pieczarkami

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Z lampką wina jest idealną kolacją dla dwojga. To tanie, szybkie w przygotowaniu, zdrowe danie. Zaskakuje delikatnością smaku i niecodziennym, jak na wątróbkę wyglądem.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g wątróbek drobiowych
    300 g pieczarek
    2 łyżki masła
    3 cebule
    200 ml śmietany
    1 łyżka mąki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Wątróbka drobiowa w białym sosie z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone wątróbki usmażyć na maśle. Dodać posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. Obsypać mąką, zalać śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Dusić 10 minut na małym ogniu.

Porady

Aby wątróbka była naprawdę delikatna można około godziny moczyć ją w mleku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować