Wrapy po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początku kroimy drobno czosnek i podsmażamy na malutkim ogniu do momentu zarumienienia. Następnie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę. Podsmażamy razem aż się zeszkli. W dalszej kolejności dodajemy mięso mielone, następnie dodajemy fasolę wraz z kukurydzą, łyżką koncentratu wraz z pomidorami z puszki. Gotujemy wszystkie składniki na małym ogniu przez ok. 20-30 minut. Pod koniec gotowania przyprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy pokrojone papryczki piri piri (razem z nasionami, wtedy one dodają daniu pikanterii;-) ) Po zakończeniu gotowania wrapy ogrzewamy na patelni na bardzo wolnym ogniu (ok. 2 min. na każdą stronę). Następnie wrapa przekładamy na talerz, na jednej połowie układamy 2 listka sałaty, na to kładziemy wcześniej przygotowaną potrawę, ok.3-4 łyżek, na to kładziemy plastry pomidora, cebuli, plasterek sera żółtego i na koniec łyżkę dla złagodzenia smaku jogurtu greckiego. Życzę smacznego :-)
Porady
Aby danie nie było za bardzo pikantne wystarczy jedna papryczka piri piri.
Komentarze