Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Placki kukurydziane są bardzo wdzięcznym produktem do przygotowywania szybkich wrapów. Delikatny kremowy serek, wyrazista ryba, lekko słodka papryka i chrupiące orzechy.... pycha! Gorąco polecam!

  • 10 min

Składniki:

  • 4 plaski tortilli
    opakowanie białego serka typu Philadelhia
    szklanka posiekanych orzechów włoskich
    ½ szklanki nasion słonecznika
    główka salaty masłowej
    strąk czerwonej papryki
    płat wędzonego pstrąga łososiowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wrapy z wędzonym pstrągiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

    Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z nasionami słonecznika. Następnie układamy Liście sałaty, pokrojona w słupki czerwoną paprykę i kawałki wędzonego pstrąga. Zawijamy jeden z boków w rulon. Kroimy ostrym nożem na 2 kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować