Wraps z sosem miodowo-musztardowym

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Razem z Mężem uwielbiamy fast foody jednak najbardziej smakują nam te przyrządzone przez nas w domu.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 opakowanie placków wrap/tortilli
    - 3 pojedyncze filety z kurczaka
    - pomidorki koktajlowe
    - ogórek
    - papryka
    - sałata lodowa i rukola
    - 3 łyżki musztarda
    - 1 łyżka miodu
    - przyprawa do kurczaka złocista
    - olej
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wrap

Wraps z sosem miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Filety dzielimy na 3-4 części obsypujemy przyprawą i polewamy olejem odstawiamy na chwilę (10-15 minut). W między czasie warzywa dzielimy na mniejsze części. W miseczce mieszamy musztardę z miodem (gdy miód jest skrystalizowany delikatnie go podgrzewamy do uzyskania płynnej konsystencji).
  • mięso 2. Patelnie rozgrzewamy wkładamy kurczaka wraz z olejem w którym się marynował, smażymy.
  • mięso+warzywa 3. Placki wraps podgrzewamy, następnie smarujemy sosem i układamy: sałatę, kurczaka, pomidory, ogórki, paprykę, ponownie polewamy sosem i zwijamy (dół do góry, boki do środka). Gotowe!

Porady

Można również dodać po plasterku żółtego sera oraz podsmażone na maśle pieczarki. Wersja light bez placka: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/szybka-salatka-z-kurczaka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować