Włoska zupa minestrone

4.5 (195 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Najfajniejsze w tej zupie jest to,ze jakiego warywa byśmy nie dodali to i tak będzie smacznie.

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • bulion drobiowy  lub warzywny około 2 litry
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 mała cukinia
    1 czerwona papryka
    4 pomidory
    2 ząbki czosnku
    1 szklanka passaty pomidorowej
    puszka groszku konserwowego
    sól, pieprz, słodka papryka, koperek lub zielona pietruszka, łyżeczka cukru
    20 dag fasoli szparagowej
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Włoska zupa minestrone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i pietruszkę obrać a następnie pokroić w plasterki i wrzucić do bulionu. Gotować na małym ogniu. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Paprykę oczyścić z nasion i także pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw. W tym czasie cukinię pokroić w kostkę, a fasolkę na 2 cm kawałki. Kiedy warzywa są miękkie dodać fasolkę szparagową a po kilku minutach wrzucić cukinię. Dolać passatę a jeśli zupa jest za gęsta dolać odrobinę wody. Czosnek zetrzeć na tarce i wrzucić do zupy. Doprawić do smaku a na samym końcu wsypać odcedzony groszek.
    Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Włoska zupa minestrone

To może cię zainteresować