Włoska zupa z bakłażanów

4.5 (145 ocen)

Pyszna , zdrowa zupa .Zasmakuje również dzieciom .

Składniki:

  • 1,5 l bulionu wołowego

    2 bakłażany

    1 czerwona papryka

    1 żółta papryka

    200 ml przecieru pomidorowego

    1 łyżeczka ostrej papryki

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielone zioła włoskie

    2 łyżki oliwy z oliwek

    4 łyżki startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Włoska zupa z bakłażanów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany umyć , obrać i pokroić w kostkę .

    Paprykę umyć , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paski .

    Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek , przesmażyć na niej warzywa , doprawiając je pikantną papryką .

    Zawartość patelni przełożyć do bulionu wołowego .

    Dodać przecier pomidorowy i gotować ok. 20 minut .

    Doprawić solą himalajską i ziołami włoskimi .

    Podawać posypaną startym żółtym serem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować