Włoska z pesto

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wyśmienita zupa, której smak można regulować dodając odpowiednią dla siebie ilość pesto.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 szklanek wody
    1 kostka warzywna
    1 cebula
    3 średnie ziemniaki
    3 garście drobnego makaronu
    3 liście kapusty pekińskiej
    8 plastrów szynki wędzonej
    1 marchewka
    1 szklanka mleka
    pół słoiczka włoskiego pesto
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz ziołowy
    1 łyżka masła
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pesto

Włoska z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, marchew pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać, wędlinę pokroić w kostkę.
  • 2. Wodę wlać do garnka, wrzucić kostkę i zagotować. Dodać kapustę i podgotować. Cebulę, wędlinę, marchew i ziemniaki podsmażać na maśle na patelni przez ok. 5-6 minut.
  • 3. Zawartość patelni dodać do garnka z bulionem. Gotować przez 10 minut. Dodać przyprawy i mleko. Wciąż gotując (na wolnym ogniu) dodać pesto i wymieszać.
  • 4. Na talerze wykładać makaron i zalać go zupą. Udekorować natką pietruszki. Podawać opcjonalnie z chrupką lub podpieczoną bagietką.

Porady

Intensywność smaku można regulować dodając mniej bądź więcej pesto.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować