Wołowina duszona z morelami i żurawiną

4.49 (147 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Wspaniałe połączenie mięsa ze słodkimi owocami, wygląda i smakuje rewelacyjnie.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:



  • Wołowina gulaszowa 500g,
    Żurawina suszona 50g,
    morele suszone 50g,
    1 cebula,
    bulion wołowy 3 szklanki,
    koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka,
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka,
    szczypta cukru,
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina duszona z morelami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wołowina duszona z morelami i żurawiną 1. Wspaniały pomysł na obiad – wołowina z morelami i żurawiną smakuje wyśmienicie, zaskoczy niejednego smakosza. Wołowinę płuczemy i podsmażamy dosłownie chwilkę na rozgrzanym oleju.
  • Wołowina duszona z morelami i żurawiną 2. Zalewamy ją bulionem i dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny.
  • Wołowina duszona z morelami i żurawiną 3. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. 20 minut przed końcem do garnka dodajemy cebulę, morele i żurawinę. Całość doprawiamy do smaku przyprawami. Danie świetnie smakuje ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :)

Porady

Wołowiny nie możemy podsmażać zbyt długo, bo będzie twarda.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować