WOŁOWINA Z ZIOŁAMI

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

pyszne

  • 3 godz.

Składniki:


  • 1 1/2 kg wołowiny bez kości
    5 papryk
    5 pomidorów
    3 cebule
    8 ząbków czosnku
    1 1/2 łyżeczki ostrej papryki po
    1 łyżeczce: majeranku, kminku i cząbru
    300 ml czerwonego wytrawnego wina /lub 300 ml bulionu może być z kostki/
    tłuszcz
    sól
    pieprz

Wołowina z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę czyścimy i kroimy w kostkę mieszamy z obraną i pokrojoną cebulą oraz czosnkiem zostawiamy w chłodnym miejscu na 2 godziny jak długo można.Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i nasion.Rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy wołowinę na złoty kolor ze wszystkich stron dodajemy majeranek ,kminek,cząber i paprykę zalewamy mięso winem i dolewamy trochę bulionu przykrywamy i dusimy 30 minut .Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i pomidory dusimy do miękkości doprawiamy solą i pieprzem jeśli odparuje zbyt dużo dolewamy bulionu.Podajemy z dowolnymi dodatkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy