Wołowina z fasolą i grzybami

0 (0 ocen)

Pyszna rozpływająca się w ustach wołowinka mmm :-)

Składniki:

  • 500g wołowiny chudej (ja miałam z udżca)
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 puszka fasoli konserwowej białej
    garść suszonych borowików
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 listek laurowy
    500ml bulionu (ja miałam z kostki wołowy)
    3 łyżki oleju
    1 szczypta płatków chili (niekoniecznie jak ktoś nie lubi)
    Przyprawy:
    sol morska,pieprz swieżo mielone,przyprawa w płynie maggi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina z fasolą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone mięso kroimy w średnia kostkę.Do rondla dodajemy olej i wrzucamy wołowinę.Smażymy mieszając aż do odparowania wody jaka sie wytworzy.Jak już jej prawie nie będzie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek-smażymy do zeszklenia się cebulki.
  • 2. Następnie wlewamy bulion,dodajemy listek laurowy,suszone borowiki i dusimy mięso na wolnym ogniu do miękkości ,od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie wlewamy pomidory z puszki dodajemy odsączoną i przepłukaną fasolę-całość mieszamy i trzymamy jeszcze na malutkim ogniu około 15 minut.Pod koniec gotowania doprawiamy,mieszamy i możemy podawać z ulubionymi dodatkami . . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Grzyby Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować