Wołowe rolady z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbijamy tłuczkiem i smarujemy musztardą. Boczek i cebulę drobno siekamy. Paprykę kroimy w paseczki. Na każdym kawałku mięsa rozkładamy równomiernie nadzienie i posypujemy pieprzem, a następnie rolujemy roladki i związujemy nitką.
2.Podsmażamy mięso na złoty kolor i przekładamy je do naczynia do zapiekania. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce.
3.Topimy margarynę i podsmażamy na niej warzywa, doprawiając do smaku solą. Następnie przekładamy je do mięsa i zalewamy całość wodą z dodatkiem kostki rosołowej. Pieczemy ok. 2 godziny w 180 stopniach ( z termoobiegiem), od czasu do czasu obracając mięso.
4.Po upieczeniu wyjmujemy mięso, a warzywa przecieramy przez sito do sosu i doprawiamy go do smaku. Podajemy z ziemniakami lub kluskami.
Komentarze