Wołowe kuleczki nadziewane mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wołowe zmielone przełożyć do miseczki, rozdrobnić widelcem dolewając wody by mięso stało się puszyste.
2.Doprawić solą oraz pieprzem, dodać całe jajko i starannie wymieszać.
3.Nabierać mięso na łyżkę i nadziewać kulką mozzarelli. Zlepiać mozzarellę mięsem tak, by znajdowała się w środku.
Smażyć na oleju ze wszystkich stron.
4.Zrumienić w garnku cebulę oraz czosnek, dodać pomidory z puszki i smażyć do czasu aż lekko zgęstnieją. Dodać papryczkę chilli drobno pokrojoną.
5.Przełożyć faszerowane kuleczki do pikantnego sosu pomidorowego, chwilę jeszcze pogotować i podawać z ryżem, posypując na końcu natką pietruszki
Komentarze