Ciasto wisienka pod herbatnikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do wykonania ciasta wystarczy połowa biszkoptu (ale ja piekę cały, kroję na pół i drugą cześć wykorzystuję do innego placka, można zawinąć w folię spożywczą i schować do zamrażalnika.)
Biszkopt:
Wszystkie składniki na biszkopt wymieszać razem mikserem i potem wylać na blachę wyłożoną papierem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni 25minut (termooobieg).
2.Galaretka:
Przygotować galaretkę (sok wiśniowy zagotować, wrzucić galaretki, wymieszać i odstawić do stężenia).
3.Masa budyniowa:
Ugotować budyń i zimny połączyć z margaryną, Masę przełożyć na biszkopt. Na masie położyć wiśnie. Zalać stężoną galaretką.
4.Polewa:
Czekoladę i mleko rozpuścić w rondelku lub w kąpieli wodnej.
5.Na galaretce ułożyć herbatniki i polać polewą.
Schłodzić w lodówce.
Komentarze