Wilgotne ciasto czekoladowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-kaszę jaglaną prażymy w suchym garnuszku, gotujemy do miękkości i odstawiamy aż ostygnie
-kaszę łączymy ze śmietanką(stała warstwa w puszce), jajkami i słodzikiem- całość dokładnie blendujemy
-jabłka trzemy na dużych oczkach, odciskamy aby pozbyć się wody i polewamy z sokiem z cytryny
-do masy dodajemy potarte jabłka, mąkę kokosową, płatki, kakao oraz proszek do pieczenia i wszystko miksujemy do połączenia składników
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-pieczemy 45min, wyjmujemy z piekarnika i studzimy
polewa:
-czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
-dodajemy mleko i energicznie mieszamy
-odstawiamy aż ostygnie i nakładamy na ciasto
następnie:
-ciasto posypujemy orzechami i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc
Komentarze