Wieprzowina z kaszą

4.49 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To bardzo smaczne i zdrowe danie lubi cała moja rodzina.

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy gryczanej
    cebula
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1/2 selera
    3 ząbki czosnku
    40 dag łopatki wieprzowej
    25 dag pieczarek
    3 łyżki oliwy
    2 liście laurowe
    6 ziarenek ziela angielskiego
    3 szkl. bulionu
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy, zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na 20 minut i osączamy. Marchewki, pietruszki i selera kroimy w kostkę. Cebulę siekamy.
    Mięso kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki.
  • 2. Na oliwie rumienimy czosnek, wyjmujemy i na tej samej oliwie podsmażamy mięso i cebulę. Dodajemy liście laurowe i ziele. Zalewamy 1 szkl. bulionu i dusimy 30 minut. Do mięsa dodajemy warzywa, kaszę i grzyby. Wlewamy pozostały bulion, dusimy 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować