Wieniec bezowy z truskawkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 40 min

Wieniec pięknie się prezentuje.Beza i truskawki to idealne połączenie , istny raj dla podniebienia. Jednym słowem pycha !

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    -50 dag mascarpone
    -3 żółtka
    -6 białek
    -40 dag truskawek

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    -30 dag cukru

    Składniki robocze:
    -1 łyżka mąki ziemniaczanej
    -1 łyżeczka octu
    -op. cukru waniliowego

    Dekoracja:
    -bita śmietana
    -posypka czekoladowa
    -truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wieniec Desery Beza

Wieniec bezowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Beza: białka ubijamy ze szczypta soli, ubijając dodajemy cukier, na końcu mąkę i ocet, miksujemy.
    Tortownice śr. 21 i 28 cm, wykładamy papierem do pieczenia, i dużą łyżką formujemy gniazda bezowe, układając jeden obok drugiego. Tortownice
    wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut, po upływie czasu zmniejszamy temp. do 150 i suszymy bezy 60 min. Studzimy
    przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
  • 2. Krem mascarpone:żółtka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy mascarpone i dokładnie miksujemy. Truskawki myjemy, kroimy na
    ćwiartki. Krem wykładamy na większy wieniec bezowy, truskawki wciskamy w krem i przykrywamy bezą.
  • 3. Bezę dekorujemy bita śmietaną , truskawkami , posypką i listkami mięty.
    Przed podaniem schładzamy w lodówce 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować