Wieloziarniste tosty

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

komputerowa_przekąska - smaczna i pożywna. Pełen ziaren chleb razowy idealnie nadaje się do tostowania -jest chrupiący i aromatyczny. Nadzienie dowolne, ale nie ma lepszego niż ciągnący ser i szynka.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb (cienkie kromki chleba wieloziarnistego): 4 sztuki
    - Żółty ser (w plasterkach, dość grubych): 2 sztuki
    - szynka (lub inna wędlina, plastry): 2 sztuki
    - masło (do posmarowania kromek): 20 gramów

Wieloziarniste tosty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy toster.
    Kromki chleba smarujemy z dwóch stron masłem.
  • 2. Na dwóch kromkach układamy po dość grubym plasterku sera i szynki i przykrywamy pozostałymi kromkami
  • 3. Tosty wkładamy do nagrzanego tostera i pieczemy około 4 minut. Po czym je wyjmujemy i zajadamy ze smakiem przed komputerem :)

Komentarze

Podobne przepisy