Wielkanocny baranek z masła

4.5 (162 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Taki baranek zawsze gości na naszym stole.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła ( kostka )
    kawałki papryki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta wielkanocne Przystawki

Wielkanocny baranek z masła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę masła ustawić na dłuższym , wąskim boku i wyciąć sylwetkę baranka. Z odciętego masła zrobić wełenkę tzn. przeciskać małe porcje masła przez wyciskarkę do czosnku i przylepiać do baranka.
    Można zrobić rogi ( u mnie z papryki ) i oczy ( np. z goździków ). Udekorować wg uznania.
    Miłej zabawy i smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować