Wielkanocny baranek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet pokroić w kostkę i usmażyć na oleju, pod koniec dodać sos sojowy i odrobinę pieprzu do smaku.
2.Marchew, jajka, ogórka i ziemniaki pokroić w kostkę.
3.Włożyć wszystko do większej miski, dodać majonez, pieprz i sól do smaku i wymieszać.
4.Na półmisku położyć dwa liście sałaty i wyłożyć sałatkę formując kształt baranka.
5.Z kawałka żółtego sera wyciąć nóżki a resztę zetrzeć na drobnej tartce i oblepić główkę baranka. Majonez wymieszać z serkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Włożyć do rękawa cukierniczego z gwiazdką i zrobić barankowi futerko.
6.Z sera i połówek oliwek zrobić nóżki, z przeciętej oliwki ucho i oko, buzię i obróżkę z paseczka papryki lub marchewki.
Komentarze