Wielkanocne rolowanie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawa stworzona spontanicznie, na zasadzie spróbuję, a może się uda. Rolada zaskoczyła wszystkich i stała się hitem na "większych" imprezach.

  • 60 min

Składniki:

  • -ciasto francuskie
    - duży serek topiony
    - 10 plastrów sera żółtego
    -10 plastrów szynki
    - 20 dkg pieczarek
    - łyżka masła

Wielkanocne rolowanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat ciasta francuskiego rozwijamy smarujemy serkiem topionym , na to wykładamy plastry sera żółtego a na ser przesmażone pieczarki ,zwijamy całość w kształt rolady( możemy wierzch posmarować rozpuszczonym masłem ) i wstawiamy do piekarnika na ok 20-30min, w temp 180 stopni , należy sprawdzać czy rolada zrobiła się już złota.

Porady

Roladkę podajemy do barszczu lub jako przystawkę. Znakomicie smakuje również na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy