Wielkanocne wiosenne jajka

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealne na świąteczne śniadanko i nietylko

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka na twardo: 3 sztuki
    - majonez: 2 łyżki
    - śmietana 18 %: 2 łyżki
    - natak pietruszki: 1.5 łyżki
    - szczypiorek: 1.5 łyżki
    - świeżo mielony pieprz: 0.5 łyżeczki
    - ogórek: 3 plastry
    - pomidor: 3 plastry

Wielkanocne wiosenne jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić na połówki, ułożyć na talerzyku. Śmietanę i majonez połączyć z posiekaną zieleniną (trochę pozostawić) i pieprzem. Sos rozłożyć na jajka, posypać pozostałą zieleniną. Obok jajek ułożyć pomidora, ogórki i natkę. Wszystko posypać świeżo mielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy