Pascha w wersji light

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pascha z dodatkiem bakalii i kandyzowanych owoców... Kolorowy, tradycyjny deser o delikatnej, kremowej konsystencji - wprost idealny na świąteczny stół :) Wersja troszeczkę lżejsza od oryginalnej - bez śmietany, masła... Jednak smakiem nie ustępuje tej tradycyjnej :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg twarogu
    2 żółtka
    3-4 łyżki cukru
    bakalie (rodzynki, kandyzowane pomarańcze, mieszanka keksowa)
    orzechy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko Ser

Pascha w wersji light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka wraz z cukrem utrzyj aż staną się białe, dodaj pokruszony twaróg i dalej ucieraj. Na koniec wsyp namoczone wcześniej rodzynki i pozostałe bakalie oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie wymieszaj (najlepiej drewnianą łyżką).
  • przygotowanie 2. Szklaną miseczkę wyłóż tetrową pieluchą, przełóż gotową masę serową, delikatnie zwiń i przyciśnij czymś bardzo ciężkim np słoikiem z wodą. Odstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin.
    Jeśli wolisz, możesz wyłożyć samą masę serową, a bakaliami udekorować paschę później :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować