Wielkanocna galaretka drobiowa - jajka

4.5 (160 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Po śniadaniu Wielkanocnym już można jeść pokarmy mięsne więc u mnie jest galareta drobiowa w kształcie jaj. Bardzo fajnie wygląda ,a i smak ma pyszny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na galaretę drobiową - kształt jaj :
    3 ćwiartki z kurczaka
    kukurydza puszka
    marchew 3 szt
    por 100 g
    seler 100 g
    pietruszka 100 g
    2 cebule
    sól i pieprz do smaku
    listek laurowy 3 szt
    ziele angielskie 3 szt
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wielkanocna galaretka drobiowa - jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wielkanocna galaretka drobiowa - jajka 1. Do garnka wlewamy 3 litry wody i wkładamy warzywa oraz mięso. wkładamy ziele i listek laurowy. Gotujemy na małym ogniu 2 godziny. Po ugotowaniu wyjmujemy marchew i kroimy w kosteczkę. Resztę wywaru przecedzamy . Do miseczki wsypujemy żelatynę na 2,1/2 litra wody i wlewamy odrobinę zimnej wody mieszamy ( gęstnieje nam ). Do mikrofali na 1 minutę ( rozpuści się ) i wlewamy do wywaru rosołowego. Mieszamy chwilę i gotowy wywar na żelatynie . Do skorupek od jaj wkładamy marchewkę kukurydze i pokrojone mięsko z ćwiartek . Połowę farszu i połowę wywaru z żelatyną . Do lodówki na 2 godziny i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować