Wielkanocna baba cytrynowa

4.5 (185 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niedługo Wielkanoc więc polecam ją tym bardziej.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GRUPA GłóWNA:
    - jaja: 4 sztuki
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia -czubata: 1 łyżeczka
    - budynie cytrynowe: 2 sztuki
    - cukier waniliwy: 1 sztuka
    - margaryna Kasia: 1 sztuka
    - skórka z cytryny starta: 1 sztuka
    - sok z cytyrny: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Wielkanocna baba cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jaja ubić z cukrem. Dodać resztę składników. Zmiksować na
    puszystą masę.
    Na koniec dodać rozpuszczoną gorącą Kasię.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez ok.45-50 minut. Po ostygnięciu
    polukrować dowolnym lukrem bądź posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować