Wielkanocna zakąska

4.5 (180 ocen)

Tak przygotowane jajka podajemy jako przystawka na wielkanocnym stole. Dodatkowo możemy udekorować je majonezem lub sosem chrzanowym.

Składniki:

  • Składniki:
    - 6 plasterków dowolnej szynki,
    - 3 jajka,
    - Rzeżucha,
    - Szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Przekąski

Wielkanocna zakąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy na połowę. Na każdym lekko zawiniętym plasterku szynki układamy porcje rzeżuchy oraz połówkę jajka. Całość przewiązujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować