Wieżyczki z kremem z szynką i korniszonem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne i efektowne, a zarazem szybkie w wykonaniu.

  • 60 min

Składniki:


  • opakowanie ciasta francuskiego
    15 dag gotowanej szynki
    20 dag serka mascarpone
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki startego parmezanu
    1-2 ogórki korniszony

Wieżyczki z kremem z szynką i korniszonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty ciasta kładziemy jeden na drugim. Foremką o śr. 4 cm wykrawamy kółka i rozkładamy na 2 części. W co drugim za pomocą kieliszka wycinamy pośrodku dziurkę, łączymy ponownie. Pieczemy do uzyskania złotego koloru około 12- 15 minut w 180 C. Studzimy.
  • 2. Szynkę i ogórki kroimy drobno, dodajemy mascarpone, natkę pietruszki i parmezan ewentualnie można jeszcze doprawić pieprzem.
  • 3. Masę nakładamy do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdki - tak by szynka nie blokowała wyciskania kremu. Środek upieczonego ciasta lekko uciskamy tworząc wgłębienie, napełniamy kremem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy