WIOSENNY SOS DO JAJEK(PYSZNY TEŻ DO DAŃ Z GRILLA)

4.5 (191 ocen)

  • 25 min

Przyszła wiosna,czas zielonych warzyw,zaprosmy je do kuchni i podajmy w pysznym sosie z naszymi ulubionymi jajkami na twardo.

  • 25 min

Składniki:

  • 8 jajek
    4 łyżki smietany
    2 łyzki majonezu
    1 ogórek wąż
    Pęczek szczypiorku
    sól,pieprz-do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Wiosenny sos do jajek(pyszny też do dań z grilla) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,Obieramy,kroimy na połówki. Ogórka obieramy ze skórki,ścieramy na tarce o buraczanych oczkach. Szczypiorek drobno siekamy.Do miseczki dajemy śmietanę ,majonez,wrzucamy starkowane ogórki i posiekany szczypiorek.Wszystko razem mieszamy,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.Na takerzu układamy połowki jajek. Albo od razu polewamy przygotowanym sosem lub podajemy w salaterce sosik i każdy go używa wg uznania(polecam druga wersje,sosik super smakuje z maczanym w nim pieczywie,a także do mies).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować