Wiosenny sernik z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na kruche ciasto łączymy szybko tworząc kulę , dzielimy ją na 2 części ( mniejszą i większą ) i wkładamy na 30 minut to lodówki .
Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misce i miksujemy na puszystą masę .
Białka ubijamy na sztywno , dodając pod koniec cukier puder oraz proszek budyniowy .
2.Blachę (22/33cm) wykładamy papierem do pieczenia , większą część ciasta wykładamy na spód ugniatając palcami lub wałkując przy pomocy wałka .
Na kruche ciasto wylewamy masę serową , na to wykładamy owoce . Następnie pianę z białek i na końcu resztę kruchego ciasta , ja powycinałam z niego kwiatuszki i to one zdobią wierzch mojego sernika , ale Wy możecie resztę ciasta utrzeć na tarce , także będzie ładnie wyglądało :)
Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 45 minut . Studzimy w piekarniku .
Komentarze