Wiosenny sernik na zimno z wiśniami i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki do rozpuszczania czekolady wkładamy ,Nutelle, margarynę, czekoladę. Miseczkę wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Podgrzewamy do wymieszania się składników. Do miski wkładamy pokruszone herbatniki. Płynną masę czekoladową wlewamy do herbatników i energicznie mieszamy. Tak przygotowaną masę wykładamy tortownicę następnie ugniatamy łyżką. Wkładamy na godzinkę do lodówki.
Wiśnie drylujemy, zaś mrożone bezpośrednio wkładamy do garnka zagotowujemy dodajemy kisiel, gotujemy chwilę, następnie wsypujemy żelatynę. Przestudzoną masę wykładamy na spód czekoladowy. ostawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Masa serowa
Do miski wkładamy ser homogenizowany, mascarpone, jogurt, cukier puder, cukier waniliowy, wanilie, mleko wszystko dokładnie mieszamy. Do miseczki wsypujemy żelatynę dodajemy zimnej wody mieszamy pozostawiamy do napęcznienia. Następnie wlewamy gorącą wodę w celu rozpuszczenia. Do masy serowej wlewamy żelatynę mieszamy i wykładamy na masę owocową. Wkładamy do lodówki na noc. Po wyjęciu, robimy dekoracje według uznania.
Komentarze